Kedves vándor!

Reméljük lesz szerencsénk egymáshoz, s Kárpát-medencei kalandozásod során betérsz hozzánk!

Lépjen be a Bed & More Pogányvár Fogadóba és érkezzen meg nagyanyáink otthonába! Abba a varázslatos hangulatba, mely a régi falusi nyarakra, a szülői ház biztonságára, otthonos melegére emlékezteti majd! Pihenjen meg a gömöri néprajzi gyűjteményekből összeválogatott tárgyakkal berendezett szobákban, melyek mindegyike más!

Az 5 szoba, már nevében is különleges (Kecskecsapás, Dongüdri, Bartalyus, Csibihegyi, Pásztortűz) kialakításában pedig egyedi: a síkképernyős TV, internet és a 80-100 éves bútorok, terítők adják meg a szobák hangulatát.

Kézműves sörök, egyedi pörkölésű kávé, házi sütésű kenyerek, környékbeli termelők lekvárai, sajtjai várják Önt, de választható akár vega, vegán, paleo ételi is. Sőt! Gondolunk a glutén és laktóz érzékenyekre is!

A Fogadó a környék kulturális és eseményközpontja is egyben: évi több mint 50 rendezvényünk van. Fotósok, hőlégballonosok, kerékpárosok, zarándokok, kirándulók és a helyi közösségek egyaránt törzshelyüknek tekintik az igényes kiszolgálást, felüdülést, megpihenést biztosító Pogányvár Fogadót.

Elvonulós esküvők, céges reggelik, csapatépítő programok kiváló helyszíne a Fogadó. De van itt forró vizes dézsázás és masszázs, illetve csontkovácsolás.

Fogadónk Egyházasbást településen található, Gömör és Hont vármegyék határán. A közelben leledzik nagy büszkeségünk és múltunk felbecsülhetetlen értékű hagyatéka, a Pogányvár hegy, melynek ősi szikláin rovás jelek találhatóak.

A Gömörország szívéven, Medvesalja központjában található Bed & More Pogányvár Fogadó – nevéből adódóan – több, mint egy Fogadó: izgalmas beszélgetéseknek otthont adó kulturális központ, családi, baráti kikapcsolódást biztosító, megnyugvást hozó színfolt.

Jóízű beszélgetések, irodalmi vitaestek estek zajlanak a Völgy könyvtárszobájában, illetve a Fogadó már-már skanzen jellegű éttermi részében ismert politológusok, költők, festők, kézművesek részvételével.
Azok, számára, aki a szakrális helyek és emlékművek iránt érdeklődnek, talán a Mária-kút zarándokhelye a leginkább hívogatóbb.

A termeszét szerelmesei vezetett túrákon vehetnek részt, ízes palóc tájszólást beszélő kísérővel. Sőt! Medvesalja a fotósok paradicsoma! A kerékpárosok pedig a környező falvakkal ismerkedhetnek, vagy az erdei utakon kerekezve fedezhetik fel a tájat.

A „Slow turizmus” igazi mekkája ez a vidék: a régről itt maradt hangszórók (melyből olykor-olykor falu szerte zene szól) és még sok más „erekje” szimbolizálja, hogy lelassult az idő. Ugyanez az érzés a Fogadóban is megvan: minden a békeidőkre emlékezteti a család apraját-nagyját. Sőt! A régi tárgyak, játékok megfoghatók, a gyerekeknek, unokáknak megmutathatók!

Néhány kép következik fogadónk világából:

 

 

Medvesaljáról

Útbaigazító

Ha Almágyból indulsz, menj egyenest délnek,
hogyha el nem tévedsz, mindjárt Bástot éred.
Óbást s Hidegkút van jobbra s balra tőle,
ha meg tovább mégy, hát eljutsz Vecseklőre.
A magyar határtól egy jó bakaraszra
Tajtit leled – s kész az egész Medvesalja.
Az öt kicsiny falu körülüli Bástot,
Mint a tábortüzet este a cigányok.

(Tőzsér Árpád)

Kapcsolat

Cím: Bed & More Pogányvár
980 34 Egyházasbást (Nová Bašta) 31

E-mail: poganyvarfogado@gmail.com

Telelefon: +421 911 615 896

Web: poganyvar.eu